Składnikipapryka czerwona, 3 sztukipłatki migdałów, 2-3 łyżkioliwa z oliwek, 4-5 łyżekczosnek, 2 ząbkipapryka słodka, 1 łyżeczkapapryka ostra, 1/2 łyżeczkinatka pietruszki, 1 mały pęczeksól, pieprzSposób przygotowania1. Z papryk wyciąć gniazda i podzielić na 4 części. Usunąć białe błonki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni (funkcja grill) na 15-20 minut. Kiedy skórki papryk będą czerniały przełożyć do pojemnika i szczelnie zamknąć. Zostawić na 20 minut. Następnie ściągnąć skórę.2. Na suchej patelni uprażyć migdały. Przełożyć do blendera. Na oliwie zarumienić posiekany czosnek oraz paprykę słodką i ostrą. Całość wlać do blendera. Dodać pietruszkę. Zmiksować. Następnie dorzucić pieczone papryki i ponownie zmiksować. Przyprawić solą i pieprzem.Buy Cialis