« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegoborowik suszony 4 sztukbulion warzywny 6 szklanekkasza jęczmienna 0.5 szklanekmarchew 1 sztukpietruszka 1 sztukcebula 1 sztukziemniak 2 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniakoperek 2 łyżek stołowychWykonanie:Grzyby namoczyć przez noc. Marchew, pietruszkę, cebulę i ziemniaki obrać a następnie pokroić w kostkę. Namoczone borowiki umyć, pokroić na paski i włożyć do garnka. Wlać bulion i wsypać kaszę. Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem przez 30 minut. Dodać warzywa i gotować przez 25-30 minut Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać koperkiem lub natką pietruszki. Podawać z razowym pieczywem.Uwagi:kasza jęczmienna perłowaPotrawy z GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: