ßßß Cookit - przepis na Ogórki meksykańskie

Ogórki meksykańskie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ogórki 1 kilogramów
sól 8 łyżek stołowych
chilli 2,5 łyżek stołowych
olej 0,5 szklanek
czosnek 3 sztuk
ocet spirytusowy 1,5 szklanek
cukier 0,5 kilogramów
liść laurowy 6 sztuk
ziele angielskie według uznania
gorczyca 3,5 łyżek stołowych
papryka mielona słodka 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Umyte ogórki pokroić w plastry o grubości ok. 2 cm. Oprószyć solą i odstawić na 12 godzin. Od czasu do czasu przemieszać.
Olej zagotować i polać nim ogórki. Dodać rozdrobniony czosnek, chilli, paprykę i liście laurowe oraz kilka ziarenek ziela. Ocet zagotować z cukrem, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gorącą zalewę wlać do ogórków i odstawić na 12 godzin. Przełożyć do słoików, zakręcić, nie pasteryzować.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Meksykańska
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10220/Ogorki-meksykanskie