Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ogórki 1 kilogramów
sól 8 łyżek stołowych
chilli 2,5 łyżek stołowych
olej 0,5 szklanek
czosnek 3 sztuk
ocet spirytusowy 1,5 szklanek
cukier 0,5 kilogramów
liść laurowy 6 sztuk
ziele angielskie według uznania
gorczyca 3,5 łyżek stołowych
papryka mielona słodka 1 łyżek stołowychWykonanie:Umyte
ogórki pokroić w plastry o grubości ok. 2 cm. Oprószyć
solą i odstawić na 12 godzin. Od czasu do czasu przemieszać.
Olej zagotować i polać nim
ogórki. Dodać rozdrobniony
czosnek,
chilli,
paprykę i
liście laurowe oraz kilka ziarenek ziela.
Ocet zagotować z
cukrem, mieszając, aż
cukier się rozpuści. Gorącą zalewę wlać do
ogórków i odstawić na 12 godzin. Przełożyć do słoików, zakręcić, nie pasteryzować.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia Meksykańska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: