Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 30(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
maka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
cukier 1,5 szklanek
białka 4 sztukczerwony
kisiel 1 sztuk
mąka 3 szklanek
margaryna 1,5 kostek
żółtka 4 sztuk
proszek do pieczenia 3 łyżek deserowych
ser bieły 1/2 kilogramów
jajka 3 sztukWykonanie:-Spód ciasta3 szklanki
mąki1 kostka
margaryny4
żółtka3 łyżeczki
proszku do pieczeniaPosiekać wszystkie składniki na stolnicy, wyrobić, podzielić na 2 części. 1 wsadzić do lodówki, 2 rozwałkować, zawinąć na wałek i rozgnieść na blasze.-
Ser½ kg
sera3
jajkaŁyżka
mąki ziemniaczanej½ szklanki
cukru½ kostki
margarynyMikserem
żółtka utrzeć z
cukrem, dodać
ser, roztopioną
margarynę i
mąkę. Oraz ubitą pianę z
jajek.-Piana4
białka ubić z 1 szklanką
cukru. Można dodać czerwony
kisiel.
Ser wyłożyć na 1 część ciasta na blachę, ułożyć
brzoskwinię. Nałożyć pianę i utrzeć 2 część ciasta z lodówki. Piec około 60 minut.Autor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: okData: 2011-12-19okDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: