Wykonanie
Choć wydaje mi się ,że już go robiłam, jest najlepszym sernikiem jaki mi wyszedł. Miękki i wilgotny,a to pewnie dlatego,że użyłam
sera z pudełka a nie domowego.

Składniki:Ciasto:* 5
żółtek* 3 szkl.
mąki* 1 i 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia* 3 łyżki
cukru* 250g
margarynyMasa serowa:* 1kg
sera twarogowego* 3
jajka* 1 szkl.
cukru
* 125g
margaryny* 2 opakowania budyniu wanilinowegoPiana:* 5
białek*3/4 szkl.
cukru* 2 łyżki
mąki ziemniaczanejDodatkowo:* 1 puszka
brzoskwiń1 Wszystkie składniki ciasta zagnieść i podzielić na części 2:1 i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie wylepić blaszkę 2/3 ciasta i podpiec przez 15 min w 180 stopniach.2. 3
jajka rozdzielić na
żółtka i
białka.
Białka ubić na sztywną pianę.
Żółtka utrzeć z 1 szkl.
cukru i
margarynę na głądką masę. Dodać
ser i budynie,na koniec ubitą pianę i delikatnie wymieszać.Wyłożyć na chłodne ciasto.3.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Rozłożyć na masę. 5
białek ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać 3/4 szkl.
cukru i 2 łyżki
mąki. Pianę rozłożyć na
brzoskwinie.Na wierch zetrzeć resztę ciasta. Piec przez godz w temp. 180 stopni.