Wykonanie
Lista składnikówgotowe płaty tortilli [n]
Mięso 2 duże piersi kurze
sól,
pieprz pół paczki
przyprawy gyros [n]
Sałatka 1
czerwona papryka 1
czerwona cebula 1 mała puszka
kukurydzy 1 mała
kapusta pekinka 5-6
ogórków konserwowych 1 łyżka
majonezu 1 łyżka
keczupu 1 łyżeczka
przyprawy gyros [n] Sos taka sama ilość
majonezu i
keczupuBardzo dobrze smakuje,
mogę bez obawy Wam to polecić. Zabrałam sobie do pracy na lunch, nawet zimne smakowało. Zdjęcie nie porywa, ale obiecuję wstawie nowe. Nie miałam czasu, goście głodni czekali 🙂

Przygotowanie
mięsa –
mięso pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić
solą i obsypać gotową
przyprawą do gyrosa. Odstawić na chwilkę. Dokładnie wymieszać
mięso w przyprawach.Na patelni rozgrzać
olej, wrzucić
mięso. Smażyć aż
mięso straci kolor surowizny. Wtedy dolać odrobinę
wody. Tyle żeby dno patelni było przykryte. Gotować tak aż
mięso będzie gotowe do jedzenia. Ja gotowałam trochę więcej jak dwie minuty.

Przygotowanie sałatki –
kapustę pokroić drobno i wrzucić do miski. Dodać odcedzoną
kukurydzę, pokrojone
ogórki,
cebulę pokrojoną w piórka.
Paprykę oczyścić z błonek i pestek, następnie pokroić w paseczki. Wszystko razem wymieszać, delikatnie posolić. Dodać łyżkę
majonezu i
ketchupu i
przyprawę gyros. Wymieszać dokładnie.Tortillę podgrzać na patelni lub w mikrofali, położyć
sałatkę, kilka kawałków
mięsa ( powinno być ciepłe) . Polać sosem, nie za dużo ponieważ już trochę dodaliśmy do sałatki. Zawinąć i natychmiast podawać.Bardzo dobre, polecam