ßßß
Galareta drobiowa to danie tradycyjnie podawane podczas imprez ,świąt ,ale można zrobić więcej i wykorzystać w dłuższym czasie na kolację lub śniadanie.Składniki: porcja na 9 słoików 0 , 5 l2 szyje z indyka1 udziec z indyka1 szyja z kaczki4 pałki z kurczaka2 ćwiartki z kurczaka2 marchwię1 pietruszkakawałek selera1/2 pory1 mała cebula4 ząbki czosnku3 liście laurowe6 ziela angielskiego10 ziaren pieprzu2 łyżki solisok z jednej cytryny70 g żelatynyWykonanie:Warzywa obieramy i w całości gotujemy/celem późniejszej dekoracji galarety/wkładamy umyte mięso .zalewamy 3,5 l wody dodajemy przyprawy oraz sól i gotujemy na małym ogniu/jak rosół około 2 -2,5 h/.Próbujemy w razie potrzeby dosalamy.Wyjmujemy mięso do ostygnięcia ,a wywar przecedzamy.Żelatynę zalewamy wywarem w kubku i pozostawiamy do napęcznienia.Do wywaru wlewamy sok z cytryny i napęczniałą żelatynę .Mieszamy i podgrzewamy chwilę ale nie do zagotowania.Odstawiamy.Mięso ,pozbawiamy skóry i rozdrabniamy palcami na małe kawałki .Do słoików dajemy mięso i zalewamy gorącym wywarem.Zakręcamy ,słoiki układamy w garnku i gotujemy 10 minut na małym ogniu od momentu zagotowania.(Odwiedzono 5 501 razy, 1 wizyt dzisiaj)Powiązany przepis:galareta drobiowa z różnych rodzajów mięsa
czekoladowy dżem śliwkowygalareta drobiowa z różnych rodzajów mięsaPotrawy WielkanocneNajnowsze wpisypowidła śliwkowe z cytrynąkremówka dla zapracowanych :)czekoladowy dżem śliwkowygalareta drobiowa w słoikachgalareta drobiowa z różnych rodzajów mięsaAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIDESERYKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPOLEWYPRZETWORY / ZAPRAWYPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISŁOWNIK KULINARNYŚNIADANIASOSYZUPYO blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę i pozostało dodawać przepisy. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży" i "Smaki Polskie”. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski
Gotowanie jest moja pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenie mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie. Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję ,że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta MarcinkiewiczFacebookJeśli jesteś sympatykiem blogu kulinarnego ugotujmycos.pl to zachęcamy Cię do polubienia naszego fanpage .Popularne przepisyzupa z botwinki wegetariańska
tatar według przepisu Magdy Gessler
karkówka pieczona w całości
Witamy. Aby strona mogła działać potrzebujemy pieniędzy na opłacenie domeny i hostingu. Prosimy Drogi Czytelniku abyś wpłacił ile możesz. Możliwe, że dzięki Twojej wpłacie następnym razem gdy coś będziesz szukał w internecie będziesz mógł znaleźć to na naszej stronie. Gdy zbierzemy wymaganą sumę to ta informacja nie będzie się już wyświetlać (przynajmniej nie w tym roku). Pieniądze prosimy przesłać na konto: 50 1020 5558 1111 1705 2630 0081 Milewski Krzysztof Kotlarska 1/2 64-610 Rogoźno. W tytule przelewu prosimy wpisać: Na działalność blogu ugotujmycos.pl Dziękujemy i pozdrawiamy.
ZakładkiCzym jest blog kulinarny, jak go założyćDOBRE RADYKONTAKTKUCHNIE ŚWIATA – SŁOWNIK POJĘĆPOLITYKA CIASTECZEKPOLITYKA PRYWATNOŚCIPOTRAWY OKOLICZNOŚCIOWEPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWSPÓŁPRACA
MetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.org