ßßß
Zapomniane u mnie danie .Wczoraj postanowiłam zrobić i nie zawiodłam się .Wyszło po prostu przepyszne .Risotto nie jest skomplikowanym daniem .niemniej wymaga ciągłego mieszania .Zaangażowałam moich panów i nie było aż tak źle 🙂 .W domu zawsze jest ryż .a resztę można improwizować 🙂 .Składniki: porcja na 1 osobę.1/3 szklanki ryżu3-4 grzyby u mnie podgrzybki ale mogą ostatecznie być pieczarki1 mała cebula1-2 ząbki czosnku1/4 szklanki pokrojonej cukkini1/4 paprykitrochę imbiru suszonego3 gałązki tymianku lub suszonegopapryka ostrasól.pieprz do smaku3/4 szklanki bulionu warzywnego /ciepłego,ja pozostawiam na małym ogniu/olej lub masło klarowane do smażeniaWykonanie:Na rozgrzany tłuszcz dajemy pokroją cebulę.przesmażamy.Wsypuje ryż i przesmażam 1 minutę aż stanie się przeźroczysty,solimy . Wlewamy część bulionu tak by pokryło ryż .mieszamy .Wrzucamy pozostałe ,pokrojone warzywa oraz czosnek przeciśnięty przez wyciskacz.Wlewamy następną część wywaru cały czas mieszając.Dodajemy pozostałe przyprawy oraz resztę bulionu cały czas mieszając.Sprawdzamy miękkość ryżu oraz smak/u mnie musi być zawsze pikantny ale to indywidualna sprawa.(Odwiedzono 304 razy, 1 wizyt dzisiaj)Powiązany przepis:klopsiki z grzybami w sosie
szarlotka z pianką z białekleczo ze swojską kiełbasąPotrawy WielkanocneNajnowsze wpisypowidła śliwkowe z cytrynąkremówka dla zapracowanych :)czekoladowy dżem śliwkowygalareta drobiowa w słoikachgalareta drobiowa z różnych rodzajów mięsaAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIDESERYKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPOLEWYPRZETWORY / ZAPRAWYPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISŁOWNIK KULINARNYŚNIADANIASOSYZUPYO blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę i pozostało dodawać przepisy. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży" i "Smaki Polskie”. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski
Gotowanie jest moja pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenie mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie. Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję ,że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta MarcinkiewiczFacebookJeśli jesteś sympatykiem blogu kulinarnego ugotujmycos.pl to zachęcamy Cię do polubienia naszego fanpage .Popularne przepisyzupa z botwinki wegetariańska
tatar według przepisu Magdy Gessler
karkówka pieczona w całości
Witamy. Aby strona mogła działać potrzebujemy pieniędzy na opłacenie domeny i hostingu. Prosimy Drogi Czytelniku abyś wpłacił ile możesz. Możliwe, że dzięki Twojej wpłacie następnym razem gdy coś będziesz szukał w internecie będziesz mógł znaleźć to na naszej stronie. Gdy zbierzemy wymaganą sumę to ta informacja nie będzie się już wyświetlać (przynajmniej nie w tym roku). Pieniądze prosimy przesłać na konto: 50 1020 5558 1111 1705 2630 0081 Milewski Krzysztof Kotlarska 1/2 64-610 Rogoźno. W tytule przelewu prosimy wpisać: Na działalność blogu ugotujmycos.pl Dziękujemy i pozdrawiamy.
ZakładkiCzym jest blog kulinarny, jak go założyćDOBRE RADYKONTAKTKUCHNIE ŚWIATA – SŁOWNIK POJĘĆPOLITYKA CIASTECZEKPOLITYKA PRYWATNOŚCIPOTRAWY OKOLICZNOŚCIOWEPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWSPÓŁPRACA
MetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.org