Wykonanie

Dzień dobry. Zapraszam was na pyszne śniadanko. Za oknem pogoda szaleje - wczoraj silny wiatr, padał deszcz i nie chciało się z domu wychodzić. A dzisiaj wstaje rano a za oknem śnieg i piękne słoneczko. Ja dzisiaj ostatni dzień urlopu i w piątek wracam do pracy. Szczerze to mi się wcale nie chce wracać - dobrze mi w domu. Ale trzeba, nie ma marudzenia. To tylko piątek i znowu weekend.A na śniadanko pyszny i zdrowy omlet, dodałam do
jajek napój migdałowy i
mąkę migdałową, a wy możecie dać to co macie pod ręką. Nie dodawałam także
cukru, staram się go unikać jak
mogę i odzwyczaić się od słodkiego smaku. Taki omlet jest posiłkiem odpowiednim dla diety z niskim indeksem glikemicznym, tak więc dla insulinoopornych, cukrzyków i osób borykających się z pcos. Takich przepisów będzie w tym roku znacznie więcej.Życzę wam cudownego dnia i życzę smacznego.Składniki:- 2
jajka- 50 g
napoju migdałowego- 40 g
mąki migdałowej-
twaróg-
jogurt naturalny-
cynamonDo miski wbijamy
jajka, dodajemy
napój migdałowy i
mąkę. Miksujemy wszystko razem.Rozgrzewamy patelnię, smarujemy ją odrobiną
oleju i wylewamy masę. Smażymy omlet pod przykryciem na rumiano z dwóch stron na małym ogniu.W tym czasie jak omlet się smaży do miseczki wkładamy
twaróg i mieszamy go z
jogurtem i
cynamonem.Usmażony omlet przekładamy na talerz, nakładamy
twaróg i składamy go na pół. Posypujemy jeszcze po wierzchu
cynamonem.