Wykonanie

250 g chudego
twarogu3 łyżki
mąki kukurydzianej +
mąka do podsypania
jajkosłodzik
sóljogurt naturalny3 łyżki
otrąbcynamonTwaróg zmielić dwukrotnie, dodać
jajko,
mąkę kukurydzianą, szczyptę
soli i słodzik do smaku. Wymieszać dokładnie. Małe porcje ciasta (będzie bardzo klejące) wałkować na podsypanej
mąką stolnicy i kroić na ok. czterocentymetrowe kluseczki. Gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie, ok. 2 minut od wypłynięcia.
Otręby wymieszać z
cynamonem i uprażyć na suchej patelni. Gorące pierogi polać
jogurtem i posypać cynamonowymi
otrębami, ew. słodzikiem. Najlepiej smakują bezpośrednio po przygotowaniu (z czasem twardnieją).Smacznego!
