ßßß


Składniki:5 placków tortilli pszennej1 kulka mozzarelli ( 125g)5 liści sałaty lodowej1 pomidor1/2 ogóra zielonego1/2 czerwonej cebuliulubione sosy / ketchup , majonez5 jajeksól , świeżo mielony czarny pieprz1 podwójna pierś z kurczaka2 łyżki przyprawy do gyrosa i kebabu2 łyżki przyprawy do kurczakaolej rzepakowy do smażeniaPrzygotowanie:Pierś z kurczaka myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym , kroimy w paski.Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy mięso na rumiano doprawiając przyprawą do kurczaka oraz do gyrosa i kebebuNa oddzielnej patelni rozgrzewamy olej rzepakowy , wbijamy jajka , oprószamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.Smażymy do ścięcia się białka.Odsączoną z zalewy mozzarellę oraz umytego pomidora , ogórka i cebulę kroimy w plastry.Na środek każdego placka tortilli kładziemy plaster/ dwa plastry mozzarelli , kawałki kurczaka oraz jajko sadzone.Składamy tortillę zakładając szczenie boki na siebie.Grillujemy z jeden strony , rozkładamy dodajemy warzywa , polewamy sosami , składamy ponownie.Grillujemy jeszcze chwilę z drugiej strony.








SmacznegoPrzepis dodaję do konkursu Galeo