ßßß
Placki do tortilli wrapsPierś z kurczakaOlejPrzyprawa do gyrosa, sólJajkoMąkaBułka tarta2 pomidorySałata lodowaKetchup, majonezDoskonałe na szybki letni obiad.Kurczaka pokrój w długie kawałki ok.5 cm. Natrzyj je tłuszczem i przyprawami, odstaw.Pomidory pokrój w łódeczki a sałatę porwij na mniejsze kawałki.Piersi obtocz w mące, jajku a na końcu w bułce tartej. Podsmaż na tłuszczu lub upiecz w piekarniku (180°C ok. 10-12 minut).Placki tortilli podgrzej na patelni z obu stron (bez tłuszczu!) możesz delikatnie skropić wodą.Ciepłe placki posmaruj ketchupem i majonezem, na środku jednej połowy ułóż sałatę, kawałki pomidora i kurczaka.Zwiń, najpierw od dołu a później boki i zjedz ;)