ßßß Cookit - przepis na Klops zapiekany w boczku

Klops zapiekany w boczku

nazwa

Wykonanie

Składniki:
– 600g mielonej łopatki
-1 bułka
-cebula
-jajko
-ząbek czosnku/większy/
-sól, pieprz
-olej
-opakowanie boczku w plastrach
Wykonanie:
Mięso mielimy z namoczoną wcześniej bułką. Dodajemy usmażoną na złoto cebulkę, jajko, czosnek, przyprawy.
Mieszamy.
Wąską blaszkę smarujemy margaryną, wykładamy plastrami boczku/ jeden przy drugim/, wkładamy masę mięsną i przykrywamy końcówkami boczku.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 40-50 minut w temp.180 st.
Klops bardzo dobry jest również na chleb.
Źródło:https://gotujemyzpomyslem.blog/2016/07/06/klops-zapiekany-w-boczku