Wykonanie
Szybka
sałatka na śniadanie, kolację, imprezę ? proszę bardzo. Jej przygotowanie zajmie wam naprawdę kilka chwil. A smakuje naprawdę wspaniale. Do jej przygotowania użyjcie ulubionej
szynki.Taka
sałatka super pasuje na wszystkie imprezy, spotkania rodzinne, na śniadanie, na kolację i do pracy.
Ryż jest takim produktem, z którego wyczarujecie wspaniałe dania. Zostawiam wam przepis a ja biegnę do pracy. Czeka mnie jeszcze dzisiaj podróż do Warszawy a wieczorek kolacja z okazji 10 urodzin Kuchni+. Miłego dnia wam życzę.Zapraszam :-)Składniki:- 200 g
ryżu - użyłam paraboloid- 400 g
szynki - użyłam
szynki z wiejskiej wędzarni- 200 g
sera żółtego- puszka
kukurydzy- 1
papryka czerwona- mały
majonez-
sól,
pieprz- 5
ogórków konserwowych- pół łyżeczki
curry- 2 łyżki posiekanej
natki pietruszki- 2 łyżki posiekanego
poraWykonanie:
Ryż ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, wystudzić.
Szynkę pokroić na plastry a następnie na słupki.
Ser żółty zetrzeć na tarce na dużych oczkach.Do miski wrzucamy
ryż, pokrojoną
szynkę,
ser. Dodajemy
kukurydzę, pokrojoną w kostkę
paprykę oraz
ogórki konserwowe. Następnie dodajemy
natkę pietruszki oraz
por.
Majonez mieszamy z
solą i
pieprzem oraz
curry i dodajemy do sałatki, mieszamy. Schładzamy przed podaniem. Taka
sałatka super się sprawdzi na imprezie, spotkaniu rodzinnym. Możemy ją przygotować na śniadanie, na kolację lub zabrać ze sobą do pracy.Smacznego.