Wykonanie
Pyszna i sycąca
sałatka. W wersji bardziej ekonomicznej możemy dodać do niej
ryż lub
makaron.
1 duży
por150 gramów
szynki100 gramów
sera żółtego3
jaja na twardo0,5 puszki
kukurydzy (dałam
kukurydzę z
groszkiem)2 - 3 małe
ogórki konserwowe lub 3 płaty
papryki konserwowej1 strąk
czerwonej papryki3 - 4 łyżki
majonezusól,
pieprzewentualnie siekany
szczypiorekPora pokroić na cienkie plasterki, przelać wrzątkiem, odsączyć, schłodzić.
Jaja posiekać.
Ogórki,
paprykę,
wędlinę,
ser żółty pokroić w drobną kostkę.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.Wszystko wymieszać w dużej misce, przyprawić, wymieszać z
majonezem, wstawić na parę godzin do lodówki.