ßßß

Składniki:10 arkuszy papieru ryżowego1 pierś z kurczakaKilka liści sałaty pekińskiej10 dag pieczarek3 łyżki kukurydzy1/2 opakowania makaronu ryżowego, Około 20 g makaronu ryżowego2 marchewki pokrojone w cienkie paseczkiPrzyprawa do kurczaka2 łyżki sosu sojowego1 łyżka sosu sweet chilliWykonanie: Kurczaka myjemy oczyszczamy, kroimy w paseczki, przyprawiamy i obsmażamy na patelni, aż będzie złocisty. Pieczarki kroimy w paski i smażmy na patelni. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Marchewkę i kapustę kroimy w cienkie paseczki. Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym. Papier ryżowy moczymy w przegotowanej wodzie na 2 sekundy i na każdy nakładamy łyżkę nadzienia, zawijamy tradycyjne sajgonki. Podajemy z sosem sweet chilli.