ßßß
Cookit - przepis na Sajgonki na parze
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sajgonki na parze
Składniki
Pory
Marchew
Kiełki fasoli
Mięso
Papier ryżowy
Makaron ryżowy
Sos sojowy
Chili
Wykonanie
Składniki:1
por
(biała część)2
marchewki
5 łyżek
kiełków fasoli
mung300 g smażonego lub surowego
mięsa
(dowolnego)ok. 15
arkuszy papieru ryżowego
cienki
makaron ryżowy
do podania:
sos sojowy
, sos
chili
Mięso
przyprawiamy (
solą
i
pieprzem
,
przyprawą 5 smaków
,
sosem sojowym
albo w inny ulubiony sposób), krótko obsmażamy, kroimy w paseczki.
Makaron
przygotowujemy wg. instrukcji na opakowaniu.
Marchewkę
kroimy w zapałkę,
pora
siekamy w drobne krążki.Każdy arkusz papieru zamaczamy krótko w letniej wodzie, płasko rozkładamy. Na jego środek nakładamy składniki nadzienia, zawijamy. Gotujemy ok. 14 minut na parze, podajemy z jasnym
sosem sojowym
lub słodkim
chili
.
Źródło:
http://widelce.blogspot.com/2013/02/sajgonki-na-parze-steamed-spring-rolls.html
Przepisy powiązane
Sajgonki z wołowiną
Sajgonki z wołowiną
Sajgonki z wołowiną
,,Spring Rolls czyli warzywne sajgonki’’
,,Spring Rolls czyli warzywne sajgonki’’
Składniki powiązane (0)