ßßß
Składniki:4 porcje500 g mielonego mięsa, u mnie 50/50 wieprzowo- wołowe1 cebula2 łyżki oleju2 duże ząbki czosnku100 g wędzonego boczku500 g pomidorów, passata1 łyżka pomidorowego przecieru100 mięsnego bulionu1 łyżka świeżego rozmarynu drobno pokrojonego1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku1 łyżeczka czarnego pieprzu, grubo mielonegosól do smaku300 g spaghetti, waga sucha100 ml pesto tutaj przepis4 łyżki wiórów z parmezanu do posypania
Pokrój cebulę w kostkę i zeszklij na oleju. Dodaj pokrojony boczek i smaż aż boczek lekko się zrumieni. Dodaj teraz mięso, przyprawy i rozmaryn. Smaż aż mięso przestanie być krwiste po czym dodaj pomidory, przecier i bulion. Gotuj sos przez 20 minut. Na koniec dopraw solą. Ugotuj spaghetti al dente w lekko osolonej wodzie. Przygotuj pesto według przepisu, kliknij w link. Wymieszaj makaron z pesto i podaj z gotowym sosem posypanym parmezanem.