Wykonanie

Kolejne lekkie danie ! Żadnego tłuszczu, żadnego smażenia.
Mięsko z indyka nie
wieprzowina.U mnie dziś z
ziemniakami pokrojonymi w kostkę i upieczonymi oraz długimi
brokułami.Pycha !Składniki : ( 3 porcje )* 350 g
mielonego mięsa indyczego,* 1
cebula,* 1
marchewka,* 2 ząbki
czosnku,* 1 łyżka świeżego
rozmarynu,*
sól,
pieprz,* 300 g
pomidorków koktajlowych z puszki,* 2 łyżki tartego
parmezanu,Przygotowanie :
Cebul ę i obrana
marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, dodaj wyciśnięty
czosnek, posiekany
rozmaryn,
mięso, szczyptę
soli i
pieprzu, dokładnie zmieszaj.Z masy formuj pulpety, trochę większe niż zwykle, układaj je w naczyniu żaroodpornym.Naczynie z mięskiem wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz przez 20 minut.W
miedzy czasie zmieszaj
pomidory z puszki z tartym
parmezanem.Wyjmij naczynie z piekarnika a z naczynia pulpety.Do sosu, który zostanie w naczyniu dolej
pomidory, zmieszaj, dodaj pulpety i zapiekaj 15 minut.
