ßßß Cookit - przepis na Makrela w dwóch wersjach

Makrela w dwóch wersjach

nazwa

Wykonanie

„Tysiąc sposobów na pastę do kanapek” – autorem książki o takim tytule z powodzeniem mógłby zostać mój J. Czasami potrafi zupełnie mnie zaskoczyć, a pomysły chyba nigdy mu się nie skończą…
Dziś na tapecie wędzona makrela – w zasadzie z czym by się jej nie połączyło, wyjdzie pysznie. No, może z czekoladą bym uważała, choć kto wie? Nieee, to chyba niezbyt dobry pomysł… Lepiej spróbujcie klasycznej wersji z białym serem, lub troszkę ostrzejszej, pomidorowej. Zapraszam!
Pasta I:
1 wędzona makrela
250 g twarogu
pół pęczka posiekanego koperku
1 mała cebula
1 małe opakowanie jogurtu naturalnego
1 – 2 łyżeczki ostrej musztardy
szczypta cukru
sól i pieprz do smaku
Makrelę dokładnie obrać ze skóry i ości, mięso rozgnieść widelcem z twarogiem. Dodać jogurt, posiekaną cebulkę i koperek. Doprawić musztardą, solą, cukrem i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Pasta II:
1 wędzona makrela
3 jajka ugotowane na twardo
kilka kiszonych ogórków
1 mała cebula
pół pęczka natki pietruszki lub pęczek szczypiorku
1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 – 2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Makrelę obrać ze skóry i ości. Dodać drobno pokrojone ogórki, posiekaną cebulkę, jajka i natkę (lub szczypiorek), wymieszać z majonezem i przecierem pomidorowym. Doprawić solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Twoja ocena:
Przepis:
Data publikacji:
2015-05-24
Przygotowanie:
30M
Całkowity czas:
30M
Średnia ocena:
5
Based on 3 Review(s)
Źródło:http://www.kuchniamalwinki.pl/2015/05/24/makrela-w-dwoch-wersjach