ßßß
Tarta z rabarbarem i malinami paleoAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 20 minutCzas gotowania: 35 minutW sumie: 55 minutPorcje: 12SkładnikiSpód tarty200 g migdałów50 g wiórków kokosowych2 jajka1 łyżka oleju kokosowegoNadzienie300 g rabarbaru250 g malin½ łyżeczki stewii (lub słodzika/ksylitolu/miodu)3 listki żelatynyPrzygotowaniePrzygotować spód tartyMigdały i wiórki kokosowe wsypać do blendera i zmiksować na drobny proszek.Przełożyć do miski i dodać roztrzepane jajka oraz łyżkę roztopionego oleju kokosowego.Dobrze wymieszać i wyrobić ciasto do połączenia.Formę na tartę (najlepiej z wysuwanym dnem) wyłożyć ciastem i dokładnie docisnąć palcami.Piec w 180 stopniach przez około 15-20 minut. Wystudzić.Przygotować nadzienieRabarbar pokroić na kawałki i włożyć do garnka. Zalać ½ szklanki wody i gotować około 10 minut od czasu do czasu mieszając.Następnie dodać maliny i gotować kolejne 5 minut. Dosłodzić do smaku ekstraktem ze stewi lub wybranym słodzikiem. Zdjąć z ognia.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a następnie odsączyć i dodać do lekko przestudzonego garnka z rabarbarem i malinami. Porządnie wymieszać do połączenia.Nadzienie rabarbarowo-malinowe wylać na przestudzony spód do tarty.Włożyć do lodówki na około 10 godzin, najlepiej na całą noc. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 70 g Kalorie: 158 kcal Tłuszcze: 12,5 g Węglowodany: 7,6 g Błonnik: 4,3 g Białko: 5,9 g3 . 5.3208


Podoba Ci się ten przepis?Przypnij go do swojej tablicy na Pintereście, Stylowi lub Zszywka. Zapisując go w swojej kolekcji zainspirujesz innych!