ßßß
 
            
         Składniki:4 duże liście młodej kapusty300 g fileta z miętusa królewskiego12 zielonych szparagówcukierpieprz cytrynowysólPrzygotowanie:Liście kapusty z blanszować na wrzątku.Odcedzić , osuszyć na ręczniku papierowym.Szparagi umyć , odciąć lub oderwać zdrewniałe końce , związać gumką.Z blanszować na wrzątku z dodatkiem 1/2 łyżeczki soli i cukru w taki sposób by główki nie były zanurzone w wodzie.Odcedzić , osuszyć na ręczniku papierowym , każdego przekroić na pół.Rybę ( jeśli była mrożona uprzednio pozostawić do rozmrożenia) pokroić na kawałki , oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.
Składniki:4 duże liście młodej kapusty300 g fileta z miętusa królewskiego12 zielonych szparagówcukierpieprz cytrynowysólPrzygotowanie:Liście kapusty z blanszować na wrzątku.Odcedzić , osuszyć na ręczniku papierowym.Szparagi umyć , odciąć lub oderwać zdrewniałe końce , związać gumką.Z blanszować na wrzątku z dodatkiem 1/2 łyżeczki soli i cukru w taki sposób by główki nie były zanurzone w wodzie.Odcedzić , osuszyć na ręczniku papierowym , każdego przekroić na pół.Rybę ( jeśli była mrożona uprzednio pozostawić do rozmrożenia) pokroić na kawałki , oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.

 Na każdy liść sałaty kłaść kawałek ryby oraz 6 kawałków szparaga.Złożyć liść w kopertę.Grillować po ok.5-7 min na rumiano z każdej strony.
Na każdy liść sałaty kłaść kawałek ryby oraz 6 kawałków szparaga.Złożyć liść w kopertę.Grillować po ok.5-7 min na rumiano z każdej strony.



 Smacznegohttp://www.alma24.pl/
Smacznegohttp://www.alma24.pl/