ßßß Cookit - przepis na Grillowane koperty z młodej kapusty z miętusem i szparagami

Grillowane koperty z młodej kapusty z miętusem i szparagami

nazwa

Wykonanie

Z trzech prostych składników można wyczarować nie zwykłe pełne smaku i aromatu danie. Miętus królewski z zielonymi szparagami ukryty w grillowanym liściu młodej kapusty. Może stanowić danie główne lub przystawkę podaną np. z sosem koperkowym lub cytrynowym.
Składniki:
4 duże liście młodej kapusty
300 g fileta z miętusa królewskiego
12 zielonych szparagów
cukier
pieprz cytrynowy
sól
Przygotowanie:
Liście kapusty z blanszować na wrzątku.
Odcedzić , osuszyć na ręczniku papierowym.
Szparagi umyć , odciąć lub oderwać zdrewniałe końce , związać gumką.
Z blanszować na wrzątku z dodatkiem 1/2 łyżeczki soli i cukru w taki sposób by główki nie były zanurzone w wodzie.
Odcedzić , osuszyć na ręczniku papierowym , każdego przekroić na pół.
Rybę ( jeśli była mrożona uprzednio pozostawić do rozmrożenia) pokroić na kawałki , oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.
Na każdy liść sałaty kłaść kawałek ryby oraz 6 kawałków szparaga.
Złożyć liść w kopertę.
Grillować po ok.5-7 min na rumiano z każdej strony.
Smacznego
http://www.alma24.pl/
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/grillowane-koperty-z-mlodej-kapusty-z-mietusem-i-szparagami