ßßß
 
            
        
 Ciągle szukam nowych rozwiązań kulinarnych..Chciałam zaproponować przepis na faszerowane filety z kurczaka..Moi domownicy byli zachwyceni..Składniki:1 filet na osobę2 plastry dobrej wędzonej szynki1 plaster sera żółtego1 łyżka masłamarynata:tymianek ja miałam świeży ale można zastąpić suszonym1 ząbek czosnku wyciśnięty przez wyciskaczpieprz świeżo zmielonypieprz cayennesól1 łyżka olejuWykonanie:Filety myjemy obsuszamy …wykonujemy z w w. składników marynatę .nacieramy nią filet..Odstawiamy na 3 minimum godziny ..
Ciągle szukam nowych rozwiązań kulinarnych..Chciałam zaproponować przepis na faszerowane filety z kurczaka..Moi domownicy byli zachwyceni..Składniki:1 filet na osobę2 plastry dobrej wędzonej szynki1 plaster sera żółtego1 łyżka masłamarynata:tymianek ja miałam świeży ale można zastąpić suszonym1 ząbek czosnku wyciśnięty przez wyciskaczpieprz świeżo zmielonypieprz cayennesól1 łyżka olejuWykonanie:Filety myjemy obsuszamy …wykonujemy z w w. składników marynatę .nacieramy nią filet..Odstawiamy na 3 minimum godziny .. Wyciągamy z marynaty .nacinamy wzdłuż by powstała spora kieszeń w to miejsce wkładamy szynkę zrolowaną w srodku z serem….na rozgrzanym oleju obsmażamy z obu stron na złoty kolor..Przekładamy do naczynia żaro..obkładamy plastrem szynki..dodajemy łyżkę masła..przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 minut od czasu do czasu podlewając..Podajemy z ryżem lub ziemniakami z sezonową surówką..Powiązany przepis:kruche ciasto z truskawkamiWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Zajmuję się też promocją bloga i przepisów. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Wyciągamy z marynaty .nacinamy wzdłuż by powstała spora kieszeń w to miejsce wkładamy szynkę zrolowaną w srodku z serem….na rozgrzanym oleju obsmażamy z obu stron na złoty kolor..Przekładamy do naczynia żaro..obkładamy plastrem szynki..dodajemy łyżkę masła..przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 minut od czasu do czasu podlewając..Podajemy z ryżem lub ziemniakami z sezonową surówką..Powiązany przepis:kruche ciasto z truskawkamiWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Zajmuję się też promocją bloga i przepisów. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisynadziewane filety z kurczakakruche ciasto z truskawkamibigos z młodej kapusty wegetariańskiAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIDESERYKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z ryżem, kurczakiemzapiekanka z brokułami i kurczakiemMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisynadziewane filety z kurczakakruche ciasto z truskawkamibigos z młodej kapusty wegetariańskiAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIDESERYKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z ryżem, kurczakiemzapiekanka z brokułami i kurczakiemMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
