Wykonanie

Mój mąż bardzo lubi paprykarz, ale od jakiegoś już czasu nie kupuje go w sklepach, robię własny na różne sposoby. Dzisiaj mam dla Was taką szybką wersję. W zasadzie taki paprykarz możecie zrobić z czym tylko chcecie, podstawą jest
ryba i
ryż. Smakuje rewelacyjnie na kanapki. Zachęcam do zrobienia. Dzisiaj pogoda troszku się poprawiła, wczoraj cały dzień padało i było zimno.Kurczaczki myślę sobie, gdzie to lato, żebym ja musiała wieczór spędzać pod kocem, z
kubkiem herbaty (z czystka), książką i oczywiście psiakiem. W domu jest naprawdę chłodno. Mam nadzieję, że wkrótce się poprawi, przecież już w piątek koniec roku szkolnego i wakacje. A tu tak jakby jesiennie.Zapraszam :-)Składniki:- 50 g ugotowanego
ryżu (u mnie paraboloid z dzikim)- opakowanie
sardynek w oleju z pastą
pomidorowo-
czosnkową (użyłam od Graal)-
sól himalajska-
pieprz czarny świeżo zmielony- 2-3 łyżki
ketchupuWykonanie:Do miseczki wrzucamy ugotowany
ryż, dodajemy
sardynki z
olejem i
ketchup. Dodajemy
sól i
pieprz do smaku. Wszystko mieszamy widelcem,
sardynki rozdrabniamy. Podajemy z
pieczywem, posypujemy
szczypiorkiem.
