Wykonanie
Kupiłam w końcu
bataty.
Jadłam już takie
ziemniaki kilka
razy, ale nie robiłam ich jeszcze w zaciszku mojej kuchni. Rodzinka spróbowała ich po raz pierwszy i nie ostatni, bo bardzo im zasmakowały.
Bataty to słodkie
ziemniaki, nuta słodkości jest dominująca i nie każdemu smakuje. Ja je po prostu pokroiłam w grubsze plastry i upiekłam w piekarniku.
Bataty mają fajny kolor i można z nich zrobić ciekawe dania.Jutro już maj,
jejku jak ten czas szybko leci. No i mamy długi weekend, życzę Wam wspaniałej majówki pełnej ciekawych smaków i odpoczynku.Zapraszam :-)Składniki:- 3
bataty-
brokuł- 2 łyżki
oliwy- 2 łyżeczki
pomidorów z
czosnkiem i
bazylią- łyżeczka
czosnku granulowanego-
sól i
pieprzWykonanie:
Ziemniaki pokroić na grubsze plastry, polać je
oliwą. Posypać
przyprawami i wymieszać, najlepiej palcami. Plastry
ziemniaków ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiec w piekarniku z funkcją termoobiegu - temperatura 200 stopni przez około 30 minut.
Brokuła ugotować.Na talerzy ułożyć upieczone
ziemniaki i różyczki
brokuła.
Kociołek Smaków to miejsce, gdzie znajdziecie prawdziwe bogactwo smaków i aromatów,
przyprawy do wszystkiego,
zioła, produkty do produkcji domowej
wędliny i wiele innych. W sklepie dostępne są różne
mieszanki przypraw,
przyprawy jednorodne, które są wolne od chemii i wzmacniaczy smaków. Jak robicie domowe wyroby wędliniarskie to koniecznie zajrzyjcie do Kociołka Smaków.
Przyprawy są naprawdę świetne. Na życzenie możemy sobie stworzyć swoją własną
przyprawę czy mieszankę, super sprawa.