ßßß
Cookit - przepis na Marchewkowe pulpeciki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Marchewkowe pulpeciki
Składniki
Kminek
Koperek
Marchew
Migdały
Płatki owsiane
Słonecznik
Sól
Szczypiorek
Wiórki kokosowe
Wykonanie
Wyciskanie
soków
to już
chleb
powszedni ;) Staram się ciągle i wciąż nie wyrzucać wiórków np. z
marchewki
- przecież to niezły półprodukt :)Tym razem
marchewka
znalazła zastosowanie z
marchewkowych
pulpecikach o lekko orientalnym zapachu i smaku. Skąd ów orient? Z wiórków i
oleju
kokosowego
. Dla mnie nie potrzeba niczego więcej, ale jeśli lubicie serwujcie z
kaszą
, z
ryżem
, z warzywami na parze....
Składniki:2 szkl. wiórków z
marchewki
(lub startej na tarce)1/2 szkl. łuskanego
słonecznika
2 łyżki zmielonych
migdałów
1 łyżeczka
kminku
posiekany
szczypiorek
lub
koperek
1/2 szkl.
płatków owsianych
sól
wiórki kokosowe
olej
kokosowy
(może być też rzepakowy czy
słonecznikowy
-
kokosowy
wzmacnia smak
kokosa
)Sposób przygotowania:
Płatki
zalej wrzącą
wodą
i odstaw na 20-30 minut.
Ziarno słonecznika
zmiel. Wymieszaj
marchewkę
,
słonecznik
,
migdały
i
kminek
,
szczypiorek
i
płatki
. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i dopraw
solą
. Uformuj pulpeciki, obtocz je we wiórkach
kokosowych
i smaż krótko - do zrumienienia - na
oleju
.Smacznego :)
Źródło:
http://www.pilkawkuchni.pl/2015/03/marchewkowe-pulpeciki.html
Przepisy powiązane
Marchewkowe pulpeciki
Marchewkowe pulpeciki
Marchewkowe pulpeciki
Marchewkowe pulpeciki
Marchewkowe pulpeciki
Składniki powiązane (0)