Wykonanie
Lubicie
mieć w lodówce danie na czarną godzinę? Takie na niezapowiedzianych gości? Ja bardzo :)
Rybka w warzywach świetnie sprawdza się w takich sytuacjach. Lekko słodka, lekko kwaśna, aromatyczna i przepyszna. Czego chcieć więcej?

Składniki:1 kg
filetów z ryby2
czerwone cebule8 średnich
ogórków konserwowych1 słoik
czerwonej papryki konserwowej
mąka do panierowania2 szkl. zimnej
wody6 łyżek
octu4 łyżki
przecieru pomidorowego2 łyżki
ketchupu2 łyżki
cukru1/3 szkl.
olejusól i
pieprzSposób przygotowania:
Rybę umyj i osusz. Pokrój na kawałki i dopraw
solą i
pieprzem. Każdy kawałek obtocz w
mące i smaż na rozgrzanym
oleju na złoty kolor.
Cebulę obierz i pokrój w piórka.
Ogórki pokrój w talarki, a
paprykę w paseczki.
Wodę zagotuj z
octem, przecierem,
ketchupem,
cukrem i
olejem.Następnie przekładaj w szklanym naczyniu:
ryba,
cebula,
ogórek,
papryka, połowa gorącej zalewy,
ryba,
cebula,
ogórek,
papryka i reszta zalewy. Odstaw do lodówki na 48 godzin.