ßßß
Składniki:1 kg filetów z ryby2 czerwone cebule8 średnich ogórków konserwowych1 słoik czerwonej papryki konserwowejmąka do panierowania2 szkl. zimnej wody6 łyżek octu4 łyżki przecieru pomidorowego2 łyżki ketchupu2 łyżki cukru1/3 szkl. olejusól i pieprzSposób przygotowania:Rybę umyj i osusz. Pokrój na kawałki i dopraw solą i pieprzem. Każdy kawałek obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Cebulę obierz i pokrój w piórka. Ogórki pokrój w talarki, a paprykę w paseczki.Wodę zagotuj z octem, przecierem, ketchupem, cukrem i olejem.Następnie przekładaj w szklanym naczyniu: ryba, cebula, ogórek, papryka, połowa gorącej zalewy, ryba, cebula, ogórek, papryka i reszta zalewy. Odstaw do lodówki na 48 godzin.