ßßß Cookit - przepis na Rybka w warzywach

Rybka w warzywach

nazwa

Wykonanie

Lubicie mieć w lodówce danie na czarną godzinę? Takie na niezapowiedzianych gości? Ja bardzo :) Rybka w warzywach świetnie sprawdza się w takich sytuacjach. Lekko słodka, lekko kwaśna, aromatyczna i przepyszna. Czego chcieć więcej?
Składniki:
1 kg filetów z ryby
2 czerwone cebule
8 średnich ogórków konserwowych
1 słoik czerwonej papryki konserwowej
mąka do panierowania
2 szkl. zimnej wody
6 łyżek octu
4 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki ketchupu
2 łyżki cukru
1/3 szkl. oleju
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Rybę umyj i osusz. Pokrój na kawałki i dopraw solą i pieprzem. Każdy kawałek obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Ogórki pokrój w talarki, a paprykę w paseczki.
Wodę zagotuj z octem, przecierem, ketchupem, cukrem i olejem.
Następnie przekładaj w szklanym naczyniu: ryba, cebula, ogórek, papryka, połowa gorącej zalewy, ryba, cebula, ogórek, papryka i reszta zalewy. Odstaw do lodówki na 48 godzin.
Źródło:http://zapach-domu.blogspot.com/2015/11/rybka-w-warzywach.html