Wykonanie
Dynia to piękne warzywo. Idealne do gotowania, grillowania, pieczenia, duszenia, smażenia... Można je jeść z
kaszą, z
ryżem, z
ziemniakami,
makaronem... Jest pożywna i zdrowa - zawiera witaminy z grupy B, PP, E i C oraz błonnik, karoten, żelazo, fosfor, magnez, selen, miedź, mangan, cynk... Jak jej nie jeść?Dziś w menu kotleciki z dyni - przepyszne! Wegetarianie zjedzą z przyjemnością, a mięsożercy? Jeśli spróbują, polubią :)

Składniki:700 g oczyszcoznej dyni3 łyżki
ziaren słoneczniku1 duża łyżka posiekanego
koperku3
jajka3 łyżki
mąki3 łyżki
tartej bułkiolej do smażenia
sólpieprzcurrygałka muszkatołowa
Sposób przygotowania:
Dynię zetrzyj na tarce i wymieszaj z pestkami,
koperkiem,
jajkami,
mąką. Dopraw
przyprawami. Uformuj kotleciki i obtaczaj je w
tartej bułce. Smaż na złoty kolor na rozgrzanym
oleju - ostrożnie obróć je podczas smażenia na drugą stronę.