Wykonanie
Kiedyś
tofu nie kojarzyło mi się zbyt dobrze, w
sumie nie wiem dlaczego.
Tofu kojarzyło mi się z czymś..jakąś papką,ogólnie z czymś nie jadalnym. Nie wiem skąd mi się,to wzięło,ale tak było. W końcu pomyślałam,że jak nie spróbuje,to się nie dowiem jak jest naprawdę. Kupiłam..Zrobiłam co tam miałam zrobić,i co? Ooo
matko ! to jest pyszne ! Samo w sobie
tofu,jakoś nie powala,ale dobrze przyrządzone i doprawione..mmm. Taka jajecznica była jedną z potraw którą przygotowałam z
tofu. Było jeszcze
tofu smażone,w sosiku..Przymierzam się do ciasta...Jeśli nie
mieliście okazji spróbować
tofu,to koniecznie musicie,to nadrobić.Składniki:150 g
tofugarść
zielonego groszku1
cebula1
czerwona papryka1/2 pęczka
koperku1 łyżka
sosu sojowegosól i
pieprz1/2 łyżki
oliwy z oliwek1/2 łyżeczki
kurkumyTofu osącz na sitku,przełóż do miseczki i rozgnieć widelcem. Dodaj
kurkumę,posiekany
koperek,
sól,
pieprz i dokładnie wymieszaj.
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na
oliwię. Do
cebuli dodaj posiekaną w kostkę
paprykę i
groszek. Smaż jeszcze przez chwilę,po czym dodaj
tofu. Smaż przez następne 3 minuty,pamiętając aby od czasu do czasu przemieszać.Na koniec dodaj
sos sojowy,wymieszaj i podawaj.