ßßß
Cookit - przepis na Krem z papryki z makaronem ryżowym i tofu
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Krem z papryki z makaronem ryżowym i tofu
Składniki
Papryka czerwona
Cebula
Bułka pszenna
Makaron ryżowy
Tofu
Oliwa z oliwek
Bulion warzywny
Kurkuma
Papryka słodka
Sól
Pieprz
Wykonanie
Składniki:- 2
czerwone papryki
- 1
cebula
- 1 mała
bułka pszenna
- 10dag
makaronu ryżowego
wstążki- 5dag wędzonego
tofu
- 1 łyżka
oliwy
- ok. 800ml
bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka
kurkumy
- 1/2 łyżeczki
słodkiej papryki
-
sól
i
pieprz
Sposób przygotowania:1.
Cebulę
siekamy,
papryki
oczyszczamy i kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy na
oliwie
, następnie zalewamy
bulionem
i gotujemy ok. 20 min. Po tym czasie dodajemy pokruszoną
bułkę
, chwilę gotujemy, zestawiamy z palnika i miksujemy.2. Zupę ponownie wstawiamy na palnik, przyprawiamy
słodką papryką
,
solą
i
pieprzem
do smaku, zagotowujemy.3.
Makaron
zalewamy wrzącą
wodą
z dodatkiem
kurkumy
i 1/4 łyżeczki
soli
, przykrywamy i odstawiamy na kilka minut, aż
makaron
będzie miękki.4. Gotową zupę podajemy z wcześniej przygotowanym
makaronem
i pokrojonym w kostkę
tofu
.
Źródło:
http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2014/04/krem-z-papryki-z-makaronem-ryzowym-i.html
Przepisy powiązane
Pieczony fenkuł z papryką
Jajecznica wegańska
PASTA Z PIECZONEJ PAPRYKI, PESTEK SŁONECZNIKA I TOFU
LUNCH BOX na zimno lub na ciepło: Kuskus z kurczakiem, papryką i cebulką
Z patelni na słodko-pikantno
Składniki powiązane (0)