ßßß
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowejSkładniki:– 2 szkl mąki;– 1/3 szkl cukru;– łyżeczka cukru wanilinowego;– 3 jaja;– 1 szkl jogurtu;– pół szkl oleju;– łyżeczka proszku do pieczenia;– pół łyżeczki sody;– truskawki i rabarbar pokrojone;Kruszonka:-75 g masła;– 100 g mąki pszennej;– 1/4 szklanki cukru pudru;WykonanieDo miski wsypać mąkę, cukry, proszek do pieczenia i sodę. Wymieszać wszystko.Dodać jogurt, olej, jaja, mieszać tylko do połączenia składników.Wylewamy do natłuszczonej i wysypanej bułką blaszki (28x25cm).Na wierzchu układamy truskawki i rabarbar, posypujemy kruszonkąPieczemy ok 40 min w 180st. Ja w trakcie pieczenia przykryłam folią, żeby góra za bardzo się nie spiekła.Smacznego[cookd]