Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Muffiny
czekoladowo kajmakowePyszny deser z
mascarpone ... »Będzie pysznie dziś bo
mięsko się pojawi ale trochę w innej formie czyli pasztet. Można śmiało go jeść na kanapki lub jako przystawkę z
żurawiną.Składniki :500 g
mięsa mielonego ( polecam
szynkę)1 łyżeczka
soli i
pieprzu białego mielonego
pomidorki suszone 5 szt drobniutko pokrojone1
jajko2
marchewkiczosnek sprasowany 3 ząbki
papryka ostra mielona 1/2 łyżeczkiWykonanie:
Szynkę umyłam,osuszyłam papierowym ręcznikiem, pokroiłam na mniejsze kawałki i zmieliłam. Dodałam
jajko pomidorki suszone pokrojone drobno,
sól i
pieprz. Sprasowałam
czosnek, dodałam do
siema,
marchew starłam i też dodałam do
mięsa i na koniec
ostra papryka.Wyrabiam
mięso i zostawiłam na 30 minut by przeszło
przyprawami. Aluminiowe foremki smaruje
olejem i wkładam
mięsko, wyrównuje i smaruje rękoma umoczonym w wodzie. Pieczemy koło godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy w plastry i podajemy.



sobota, 23 kwietnia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter