ßßß

Składniki :-1 kg mięsa z łopatki-1 marchew-1 cebula-2 ząbki czosnku-papryka ostra (w proszku )-papryka słodka (w proszku )-majeranek-sól-pieprz-tłuszcz do podsmażeniawedług uznania (olej,margaryna)-angielskie ziele(3 ziarnka )-1 liśc laurowy-2 woreczki kaszyWykonane:Mięso posolić,posypaćdelikatą do mięs ,opiec na tłuszczu,dodać ziele angielskie i liść laurowyzalać jednym litrem wody iugotować do miękkości .Na patelnie włozyć odrobinę tłuszczu,i podsmażyć cebulkę z czosnkiem ,dodać startą marchew podlać 1/2 szkl.wody ,Gdy już marchew będzie miękka,dodać paprykę ostrą i słodką .....dobrze wymieszać .Całość dodać do mięsa,doprawić .... pieprzem,majerankiem ,zrobić zaklepkę z maki i zagęścić.Smacznego !!!