Wykonanie
Kochani! Nadszedł czas ogłoszenia wyników konkursu walentynkowego, który organizowałam wraz z Polsat Food Network. Wybór zwycięzcy nie był łatwy, wysłaliście mnóstwo zgłoszeń i najchętniej nagrodziłabym wszystkich. Wasze komentarze czytałam po kilka
razy! Wszystkie były fantastyczne:) :)

Niestety brakłoby mi nagród dla wszystkich :(Wspólnie wybraliśmy więc trzy komentarze, które najbardziej przypadły nam do
serca :)1 miejsce: Adriana Teresa Warc"Czego chcieć od życia więcej każdy deser z Kuchni Elexis kradnie moje
serce ale ja się w Niej również zakochałam i endorfinowe cudo przygotowałam .Każdy odcinek z udziałem Elexie jest pożywny ,smaczny a przede nietuzinkowy i to właśnie dla Niej przygot owałam pyszny deser
czekoladowy .W mojej kuchni dla całej rodzinki
czekoladowy deser czeka a do jego przygotowania potrzebne nam 600 ml
kokosowego mleka .Można użyć również śmiało trzy łyżki gorzkiego
kakao .Dla mnie piękne są wszystkie spędzone w kuchni chwile i nie rozstaje się z
masłem w którym ukryte są
daktyle najlepiej gdy po ręką mam dwie jego łyżeczki a w smaku są niesamowite jak piękne bajeczki .Wydaje mi się wtedy ,że zwiedzam w całej Polsce łąki Emotikon smile i nie żałuje sobie wtedy dwóch łyżeczek
ziemniaczanej mąki .Kocham wszystkich członków mojej familii a do mojego deserku dodaje jedną łyżkę ekstraktu z
wanilii .Lubię wzbogać o różne słodkości moje obiady i dodaje również do niego 40 gram
gorzkiej czekolady .Nabieram wewnętrzne moce gdy dodaje do deseru karmel i świeże
owoce .Rodzinka niedługo na
czekoladowy deser czeka a do jego przygotowania potrzebna nam będzie jedna szklanka
kokosowego mleka .Dodaj
cukier ,
mąkę i
wanilię by uszczęśliwić swoją familię oraz dla słodkiej ogłady odrobinę
gorzkiej czekolady .Po takiej dawce endorfin doskonal się czuje i
mleko w garnku gotuje .Gdy po 10 minutach
czekoladowy budyń się ugotuje to do wysokich szklanek czytaj pucharków w mig wskakuje .Na wierzch
daje ulubione dodatki a nie zaliczymy na pewno w kuchni wpadki "

Emotikon smile .2 miejsce : ANONIMOWY sobota, lutego 06, 2016Jest coś takiego co nazywamy
smakami dzieciństwa. To o nich myślimy kiedy dzieje nam się coś złego, kiedy jesteśmy samotni lub przeciwnie kiedy chcemy przypomnieć sobie chwile szczęścia i beztroski. Te smaki towarzyszą nam całe życie i o dziwo są niezmienne. To smaki, którymi zawsze można nas „kupić” i które „topią” nasze
serce tak, jak ratatuj Remy-ego zmiękczył
serce krytyka kulinarnego Antona Ego.Moje
serce podpaliłby każdy -
budyniem czekoladowym z
sokiem malinowym!!!3 miejsce: BRZYDKA
RYBA sobota, lutego 13, 2016Jest taka mała restauracyjka w Poznaniu...Nie, nie
będę rzucać nazwą, bo nie produkt placement jest moim celem :) zresztą, tam zwykle miejsca są zajęte, więc zwiększanie klienteli nie leży absolutnie w moim interesie. Bo ja tam wpadam, kiedy potrzebuję
kopa do życia. Albo odrobiny entuzjazmu. Albo chwili samotności...Jak widać :) każdy pretekst jest dobry :)I teraz wyjaśnienie: ponieważ tam można nabyć
drogą kupna mrożoną
bialą czekoladę z
sorbetem malinowym!!!Ja już pomijam, że kolorystyka tak pięknie walentynkowa. Ba! Przy okazji patriotyczna nawet :) Przemilczę, że milion
razy próbowałam skopiować to w domu i: albo marna ze mnie kucharka - czego nie należy wykluczać, albo dodają tam rzeczy tajemne! Bo to co wyszło to nędzny erzac po prostu był!Więc jakby ktoś czegoś ode mnie chciał. Albo próbował do czegoś zmusić. Albo się oświadczyć, czy coś. To tylko tam i tylko przy mrożonej białej
czekoladzie z
sorbetem malinowym.No i nie polecam (jakby co) wrzucać pierścionka do szklanki.
Mogę nie zauważyć :)I taki mały ps. na końcu: mam nadzieję, że jury z tych mniej ortodoksyjnych i kwalifikuje
białą czekoladę, jako
czekoladę... słyszałam plotki, że istnieją tacy (sic!), co mają w tej kwestii wątpliwości!Czekam na Wasze adresy! Piszcie na email
[email protected], lub na facebooku :)