Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
maliny mrożone 150 gramów
cukier puder 2 łyżek stołowych
mascarpone 350 gramów
czekolada mleczna 1 sztuk
sok malinowy 1 łyżek deserowychWykonanie:
Maliny posypać łyżka
cukru i odstawić do rozmrożenia.
Serek podzielić na 2 części. Połamana
czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej i dodać do jednej części
serka. Do masy dodać połowę rozmrożonych
malin, wymieszać i przełożyć do szklanek. Drugą porcje
serka wymieszać z pozostałymi
malinami i przełożyć do szklanek, tworząc drugą warstwę. Łyżkę
cukru pudru utrzeć z
sokiem malinowym. Lukrem narysować
serce na deserze.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: