Wołowina z warzywami i ciasto francuskie? To jest to! Dziś mam szybkie i naprawdę śmiesznie proste danie. Fajnie wgląda i naprawdę dobrze smakuje. W kwestii nadzienia- pełna dowolność. Ja postawiłam na dość tradycyjne wnętrze ale oczywiście można kombinować.Składniki:250 g mielonej wołowinyszklanka mrożonego groszku.2 średnie marchewki2 łodygi selera naciowego1 cebulaopakowanie ciasta francuskiegosólpieprzzioła prowansalskieolej do smażenia u mnie ryżowyWykonywanie:Groszek rozmroź. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach, seler pokrój w plastry a cebulę w półplasterki. Warzywa podsmaż na oleju aż zmiękną. Mięso także usmaż. Wymieszaj mięso z warzywami, przypraw solą, pieprzem i ziołami. Rozłóż płat ciasta francuskiego. Ja swój podzieliłam na dwie części. Na środku ciasta rozłóż trochę farszu i zwiń. Dociśnij delikatnie boki i dół. i ułóż łączeniem do dołu. Pecz w rozgrzanym do 180 stopniu piekarniku przez ok 25-30 min. aż ciasto francuskie będzie rumiane i upieczone. Po pieczeniu krój w plastry.Smacznego!