Wykonanie
Potrzebowałam dania z
ryżu a że u Grumków ostatnio pokazał się ciekawy pilaw postanowiłam go spróbować. Nie dałam
mięsa do środka bo u mnie miało być z
boku więc może to nie jest pilaw ale tak naprawdę to nie chcę się wgłębiać bo jeszcze okaże się, że jest to risotto albo paella (chociaż nie bo mieszałam i nie było skorupki). Tak czy siak danie jest przepyszne.
Marchewka z
cebulą nadały fajnego, lekko słodkiego smaku, wszystko razem ładnie się komponowało. Bardzo nam smakowało.
Składniki:1/2 kg obranej i pokrojonej w słupki
marchewki1 główka
czosnku - można obrać i podzielić na ząbki4 - 5 posiekanych średnich
cebulryżsólolej.Na dobrze rozgrzanym
oleju podsmażyć
czosnek. Dodać
cebule i smażyć 5 - 6 minut. Dodać
marchewkę i smażyć aż będzie miękka. Dodać
ryż - ok. 3 szklanek. Podlać
wodą i gotować aż
ryż wchłonie cały płyn i będzie miękki.Smacznego:)