Wykonanie
1 podwójny
filet z kurczaka1 puszka
czerwonej fasolki1 puszka
kukurydzy1 podłużna słodka
czerwona papryka2
cebule dymkiKawałek
pora1 łyżeczka
przyprawy do fajity1 łyżeczka
przyprawy do grosaSzczypta
soli do smaku4 łyżki
oleju rzepakowego2 łyżki
majonezu Folwark3 łyżki pikantnego
ketchupuSposób przygotowania:
Filet z kurczaka kroimy w kostkę wkładamy do miski, oprószamy
przyprawą meksykańską oraz do grosa, wlewamy
olej, mieszamy łyżką, odstawiamy na godzinę do lodówki.Po tym czasie
mięso smażymy do miękkości na patelni. Studzimy.
Por i
cebulę siekamy drobno, tak samo wydrążoną z nasion
paprykę.
Kukurydzę osączamy z zalewy,
fasolkę przekładamy na durszlak, przelewamy
wodą i osączamy.Wszystkie składniki razem z
mięsem mieszamy, dodajemy
majonez oraz
ketchup , doprawiamy
solą do smaku, mieszamy i chłodzimy w lodówce.Przed podaniem posypujemy
szczypiorem z
dymki.Smacznego!

