Wykonanie
70 dag
fileta z indyka35 dag
świeżego szpinaku15 dag
suszonych pomidorów4 plastry
żółtego sera1 duża
cebula3 ząbki
czosnku3 łyżki aromatyzowanej
oliwy z
czosnkiem i
pomidoramiSól i
pieprz do smakuPanierka:
JajkaMąka pszennaBułka tartaOlej do smażeniaSposób przygotowania:
Fileta z indyka dzielimy na dwie porcje, delikatnie rozbijamy na cienkie płaty przez woreczek foliowy, oprószamy do smaku
solą i
pieprzem, odstawiamy.Na patelni rozgrzewamy
oliwę wrzucamy posiekaną
cebulę oraz przeciśnięty przez praskę
czosnek, szklimy parę minut, po czym dodajemy
świeży szpinak, przesmażamy całość chwilę doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku. Studzimy.Na
mięsie rozkładamy po dwa plastry
żółtego sera,
szpinakowe nadzienie i pokrojone, osączone wcześniej z zalewy
suszone pomidory, zawijamy w rulony, panierujemy w
mące, rozkłóconym
jajku oraz w
bułce tartej, smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem na
oleju z każdej strony na złocisto.Podajemy z dowolna surówką.Smacznego!

http://dagoma.com.pl/


