ßßß
(4 porcje)Składniki:4 łyżki oleju rzepakowego1 duża cebula pokrojona w cienkie plasterki250-300 g upieczonego lub ugotowanego mięsa pokrojonego w kostkę200 g pieczarek pokrojonych w plasterki1 mała cukinia pokrojona w kostkę5 pomidorków koktajlowych przekrojonych na połówki2 puszki (po 400 g) krojonych pomidorów150 ml śmietanki 30-36%500 g makaronu (u mnie tagliatelle)2 łyżki posiekanej bazylii100 g startego parmezanusól, pieprz i cukier do smakuPrzygotowanie:W dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, włóż cebulę i smaż do zeszklenia. Następnie dodaj pieczarki, cukinię i mięso, i smaż przez kolejne 3 minuty.Dodaj pomidory z puszki wraz z pomidorkami koktajlowymi i dokładnie wymieszaj. Gotuj przez 8 minut mieszając od czasu do czasu. Dodaj śmietankę i dopraw całość solą, pieprzem i cukrem.W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i odcedź.Włóż go do sosu wraz z bazylią i dokładnie wymieszaj.Wyłóż makaron na talerze, posyp parmezanem i podawaj.Smacznego!
English versionMeat, zucchini and mushroom pasta(4 servings)Ingredients:4 tbsp canola oil1 large onion cut into thin slices250-300 g of baked or cooked leftover meat, diced200 g mushrooms, sliced1 small zucchini, diced5 cherry tomatoes, cut in half2 cans (400 g each) chopped tomatoes150 ml of 30-36% cream500 g of pasta2 tablespoons chopped basil100 g grated Parmesan cheesesalt, pepper and sugar to tastePreparation:In a large skillet, heat oil over medium heat, add onion and cook until translucent. Add the mushrooms, zucchini and meat, and cook for 3 minutes.Add canned tomatoes along with cherry tomatoes and mix thoroughly. Cook for 8 minutes, stirring occasionally. Add the cream and season with salt, pepper and sugar to taste.Meanwhile, cook the pasta according to package directions and drain.Add pasta and basil to the sauce sauce and mix.Serve pasta sprinkled with Parmesan cheese and serve.Enjoy!
Share the post "Makaron z mięsem, cukinią i pieczarkami / Meat, zucchini and mushroom pasta"


