Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEżeberka pieczone w rękawie w piekarniku

Podstawą dobrych
mięs jest odpowiednia marynata ..Jej odpowiednia proporcja oraz dobranie składników są najistotniejsze..Sam proces pieczenia zależy jakiego efektu oczekujemy.czy mają być bardzo rumiane czy może bardziej soczyste ..U mnie wybrałam tą drugą opcję ..Miałam trójkąty a nie klasyczne
żeberka..Zawsze można przepis zmodyfikować i dopasować do własnych upodobań ..Składniki :1/2 kg żeberek/na dwie osoby/-moi panowie lubią słuszne kawałkiMarynata:1 łyżeczka
tabasco0.5 łyżeczki
imbiru1 łyżeczka
musztardy sarepskiej1 łyżeczka
miodu1 łyżeczka
papryki słodkiejduża szczypta
papryki ostrej i
pieprzu świeżo zmielonego2 ząbki
czosnku przeciśniete przez wyciskacz1 łyżeczka
soli1 łyżka
olejuWykonanie :
Żeberka po umyciu i podzieleniu nacieramy dokładnie marynatą/którą wykonujemy przez dokładne połączenie w w. składników/.wkładamy do worka .zapinamy i odstawiamy na całą noc do lodówki..
Mięso wyciągamy godzinę przed pieczeniem..wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 30 minut..zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy następne 60 minut..Jeżeli chcemy bardziej rumiane..15 minut przed końcem ściągamy folię i podkręcamy temperaturę do 200 stopni..SmacznegoPowiązany przepis:racuchy
drożdżowe na
maślanceboczek gotowanyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyciasto marchwiowe z kremem
sałatka chrzanowa
pstrąg smażony marynowanyAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
