Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEżeberka marynowane -pieczone

Polecam przepis na
żeberka marynowane .smażone a później pieczone w piekarniku..Składniki :60 -70 dag
żeberek3
cebule..
olej +
masłomarynata:1-2 łyżka
musztardy sarepskiej1 łyżka
tabasco1 łyżka
słodkiej papryki1/2 łyżeczki
ostrej papryki1/2 łyżeczki
pieprzu świeżo zmielonego3 ząbki
czosnku-przeciśniętego przez wyciskacz1 łyżeczka
soli2 łyżki
oleju.. jak ktoś lubi może dodać ulubione
ziołaWykonanie :Wszystkie składniki marynaty mieszamy i nacieramy nią umyte i pokrojone
żeberka .pozostawiamy na minimum 4 h w marynacie../najkorzystniej 12 h/..Na rozgrzany tłuszcz/u mnie
olej + masło/kładziemy
żeberka z marynaty i obsmażamy na złoty kolor z każdej ze stron.i przekładamy do naczynia żaro.

Na tłuszczu po żeberkach obsmażamy
cebulę /nie za mocno ..przekładamy na wierzch na
żeberka ..przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na grzanego do 180 stopni na 1.2 h /u mnie / ale musicie Państwo nakłuć i sprawdzić muszą być miękkie..Podajemy z
ziemniakami i sezonową surówką..Smacznego!!Powiązany przepis:
tarta z mielonym
mięsem i
ryżemkluski szareWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
