ßßß
Polecam przepis na żeberka marynowane .smażone a później pieczone w piekarniku..Składniki :60 -70 dag żeberek3 cebule..olej + masłomarynata:1-2 łyżka musztardy sarepskiej1 łyżka tabasco1 łyżka słodkiej papryki1/2 łyżeczki ostrej papryki1/2 łyżeczki pieprzu świeżo zmielonego3 ząbki czosnku-przeciśniętego przez wyciskacz1 łyżeczka soli2 łyżki oleju.. jak ktoś lubi może dodać ulubione ziołaWykonanie :Wszystkie składniki marynaty mieszamy i nacieramy nią umyte i pokrojone żeberka .pozostawiamy na minimum 4 h w marynacie../najkorzystniej 12 h/..Na rozgrzany tłuszcz/u mnie olej + masło/kładziemy żeberka z marynaty i obsmażamy na złoty kolor z każdej ze stron.i przekładamy do naczynia żaro.
Na tłuszczu po żeberkach obsmażamy cebulę /nie za mocno ..przekładamy na wierzch na żeberka ..przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na grzanego do 180 stopni na 1.2 h /u mnie / ale musicie Państwo nakłuć i sprawdzić muszą być miękkie..Podajemy z ziemniakami i sezonową surówką..Smacznego!!Powiązany przepis:tarta z mielonym mięsem i ryżemkluski szareWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy