Wykonanie
![](/Data/Images/mopswkuchni.net\2010_slash_11_slash_04_slash_placki-ziemniaczane-z-cukinia/l/-710739869.jpg)
Klasyczne placki ziemniaczane są bardzo dobre, ale można czasem nieco poeksperymantować. Aby nie było nudno i zwyczajnie można dodać do
ziemniaków inne warzywa, np.
kabaczki,
cukinie,
dynię,
marchewkę. Ja najbardziej lubię placki z
ziemniaków i
cukiniiMyślę, że przepis ten można uznać za typowo polski. Zatem wpasowuje się znakomicie w akcję Gotujemy po polsku!, której patronem jest serwis zPierwszegoTłoczenia.pl .PRZEPIS AUTORSKISkładniki:0,5 kg
ziemniaków1 mała
cukinia1 mała
cebulaszklanka
mąki2
jajkasól,
pieprz,
papryka słodka,
czosnek granulowanyŚcieramy na tarce
ziemniaki,
cukinię i
cebulę. Mieszamy z
mąką,
jajkami i
przyprawami. Smażymy na
oleju roślinnym.
![](/Data/Images/mopswkuchni.net\2010_slash_11_slash_04_slash_placki-ziemniaczane-z-cukinia/l/1990610968.jpg)
![](/Data/Images/mopswkuchni.net\2010_slash_11_slash_04_slash_placki-ziemniaczane-z-cukinia/l/-89763915.jpg)
![](/Data/Images/mopswkuchni.net\2010_slash_11_slash_04_slash_placki-ziemniaczane-z-cukinia/l/-323071913.jpg)
Polecam te placki na ostro – najlepiej z
sosem czosnkowym lub ewentualnie z
pomidorowym.