ßßß
 
            
         (delikatne i kruche)Składniki:(porcja z 10 ziemniaków)- 10 średniej wielkości ziemniaków- 2 duże cebule- 2 duże jajka- sól , granulowany czosnek , papryka słodka , pieprz- 3-4 czubate łyżki mąki pszennej- olej/masło do smażeniaSposób przygotowania:1. Obrane ziemniaki i cebule zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami przez maszynkę lub ręcznie. Do starkowanych produktów dodać całe jajka i wymieszać. Przyprawić podanymi przyprawami do pożądanego smaku (najlepiej zrobić jednego placka, spróbować i ocenić czy są dobrze przyprawione).Do masy dodać mąkę i dokładnie wymieszać.2. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć z obu stron placki do nabrania złotawego koloru.
(delikatne i kruche)Składniki:(porcja z 10 ziemniaków)- 10 średniej wielkości ziemniaków- 2 duże cebule- 2 duże jajka- sól , granulowany czosnek , papryka słodka , pieprz- 3-4 czubate łyżki mąki pszennej- olej/masło do smażeniaSposób przygotowania:1. Obrane ziemniaki i cebule zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami przez maszynkę lub ręcznie. Do starkowanych produktów dodać całe jajka i wymieszać. Przyprawić podanymi przyprawami do pożądanego smaku (najlepiej zrobić jednego placka, spróbować i ocenić czy są dobrze przyprawione).Do masy dodać mąkę i dokładnie wymieszać.2. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć z obu stron placki do nabrania złotawego koloru.
 Smacznego ;)
Smacznego ;)