Wykonanie
PRZEPIS AUTORSKITroszkę mnie tu nie było, to prawda… Blog o Pumbie i samo zajmowanie się słodkim maleństwem zajmuje mi dość sporo czasu, no i meblowanie i wykańczanie mieszkanka cały czas trwa… Ale nie myślcie, że nic nie gotowałam przez cały wrzesień, mam w zanadrzu około 7 przepisów. Dzisiaj szybka zapiekanka ziemniaczana, przygotowywana na patelni. Miało na tym blogu nie być „szybkich dań”, ale to nie jest typowy niezdrowy fast food. Można go też przygotować w wok-u.Składniki na 2 osoby:6
ziemniakówpół
cukinii4
pomidory2
cebule2 ząbki
czosnkubazylia,
oregano,
pieprz i
sólKroimy
cebulę w piórka,
czosnek,
cukinię,
ziemniaki i
pomidory w plastry. Najpierw podduszamy na patelni
cebulę i
czosnek, zdejmujemy z patelni i odstawiamy na bok. Następnie wkładamy na patelnię
ziemniaki i
cukinię i smażymy z dwóch stron. Wsypujemy z powrotem
cebulę i
czosnek, wykładamy na wierzch
pomidory, posypujemy
przyprawami. Dusimy pod przykryciem około 5 minut. Gotowe!