ßßß
Składniki (4 porcje)1 główka kapusty pekińskiej1 szklanka ugotowanej czerwonej fasoli1 słoik lub puszka zielonego groszku250 g pomidorków koktajlowych (małe opakowanie)1 mała czerwona cebula2 łyżki prażonych ziaren słonecznikaświeże listki bazylii do posypaniaSos0,5 szklanki jogurtu naturalnego bez cukru2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżeczka soku z cytrynysól ziołowa, pieprz, czosnek niedźwiedzi
PrzygotowanieKapustę pekińską umyć i poszatkować. Włożyć do dużej miski. Dodać fasolę i opłukany pod bieżącą wodą groszek. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę lub piórka, a umyte pomidorki na ćwiartki. Oba składniki dorzucić do miski i wymieszać.Połączyć wszystkie składniki sosu i wymieszać ze składnikami sałatki. W razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku. Udekorować świeżą bazylią i ćwiartkami pomidorków. Na koniec posypać prażonym słonecznikiem.