Składniki:300g. fileta z dorsza1 mała cukinia4 łyżki posiekanego koperku2 jajka5 łyżek bułki tartej1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki pieprzuolej rzepakowy do smażeniaDo panierowania:1 jajko4 łyżki mlekabułka tartaPrzygotowanie:Filet z dorsza jeśli mrożony rozmrażamy.Myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym , kroimy na mniejsze kawałki.Rybę mielimy , odsączamy z nadmiaru powstałej wodyUmytą cukinię ścieramy na tarce o małych oczkach , także odsączamy z soku.Do ryby dodajemy cukinię , koperek , jajka , bułkę tartą oraz sól i pieprz.Wyrabiamy masę do połączenia się składników.Z masy rybnej formujemy podłużne paluszki.Panierka: Jajka roztrzepujemy z mlekiem.Maczamy paluszki w jajkach a następnie w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym na rumiano z obu stron.Usmażone odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.Smacznego