Wykonanie
            Z Wikipedii:Cukinia– odmiana dyni zwyczajnej. Odmianę wyselekcjonowano we Włoszech i stąd pierwotna nazwa "
cukinia" od włoskiego zucchina (tj. mała 
dynia). Na południowym wschodzie Polski popularność zdobyła nazwa 
kabaczek. W Polsce roślina jest uprawiana i znana pod obiema nazwami. Ponieważ uprawiane formy mogą różnić się znacznie, więc zależnie od nazwy pod jaką je otrzymano do uprawy, traktowane są nawet jako odrębne gatunki.A dziś 
podróbka kotleta 
schabowego czyli 
cukinia w 
bułce tartej.Smak takiego kotleta jest świetny! Jest to lekka 
słodycz.

Składniki:
Cukinia2 
jajka2 łyżki 
mlekabułka tartasólpieprzolej do smażeniaWykonanie:
Cukinię umyć. Odkroić piętki a resztę skroić na plastry. 
Jajka rozmącać z 
mlekiem. 
bułkę tartą wymieszać z 
solą i 
pieprzem. Na rozgrzany 
olej kłaść 
cukinię wymoczoną w 
jajku oraz obtoczoną z każdej strony 
bułką.
