ßßß
Cookit - przepis na Paprykarz z mięsem wieprzowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Paprykarz z mięsem wieprzowym
Składniki
Cebula
Chili
Czosnek
Majeranek
Olej
Oliwa z oliwek
Papryka
Papryka słodka
Pieprz
Pomidor
Rozmaryn
Sól
Tymianek
Wieprzowina
Wykonanie
Paprykarz jest fajnym daniem jednogarnkowym. Danie to jest proste do przygotowania i pyszne. Można podawać go
między
innymi z
ryżem
.Składniki:500 g chudego
mięsa wieprzowego
1 duża
cebula
2 ząbki
czosnku
2 - 3
papryki
różnych kolorów1
papryczka chilli
1 puszka
pomidorów
sól
pieprz
1 łyżeczka
majeranku
1 łyżeczka
tymianku
1 łyżeczka
rozmarynu
mielona
słodka papryka
oliwa
lub
olej
Wykonanie:Przygotować marynatę: wymieszać ze sobą 3 - 4 łyżki
oliwy
lub
oleju
i po łyżeczce
majeranku
,
tymianku
,
rozmarynu
i
słodkiej papryki
. Dodać
sól
i
pieprz
.
Mięso
umyć i pokroić w dużą kostkę.
Mięso
natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na 2 godziny a najlepiej na noc.
Cebulę
obrać i pokroić w kostkę.
Paprykę
umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w paski.
Czosnek
obrać.W garnku o grubym dnie zeszklić na
oleju
cebulę
a następnie dodać
czosnek
oraz
mięso
.
Mięso
obsmażyć z każdej strony i dodać
papryczkę chili
oraz pozostałą
paprykę
i smażyć przez ok. 5 minut. Następnie dodać
pomidory
i dusić pod przykryciem aż
mięso
będzie miękkie - przez około 1 godzinę.Na koniec paprykarz doprawić według uznania.
Źródło:
http://mama-gotuje.blogspot.com/2016/02/paprykarz-z-miesem-wieprzowym.html
Przepisy powiązane
Klasyczne szaszłyki.
Klasyczne szaszłyki.
Klasyczne szaszłyki.
Klasyczne szaszłyki.
Klasyczne szaszłyki.
Składniki powiązane (0)